Συμβουλές Διατροφής
Οι φυσικές τροφές που καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο
04.03.2014


10 Μικρά tips για υγιεινή διατροφή
04.03.2014
Φυτικές ίνες - Πόσο σημαντικές είναι στη διατροφή μας?
03.03.2014
Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες αποτελούν το βρώσιμο τμήμα των φυτικών τροφίμων, οι οποίες δεν μπορούν να πεφθούν ή να απορροφηθούν στο λεπτό έντερο και περνούν ανέπαφες στο παχύ έντερο.Περιλαμβάνουν την κυτταρίνη, ημικυτταρίνες, λιγνίνη, κόμμεα, πηκτίνες, ορισμένους ολιγοσακχαρίτες κλπ.
Υπολογισμός μερίδων με βάση τη σωματική μας διάπλαση
03.03.2014
Με τί αντιστοιχεί μια κανονική μερίδα και πως μπορούμε να την υπολογίσουμε σωστά;Καθώς οι περισσότεροι από εμάς δε διαθέτουμε το χρόνο να μετράμε γραμμάρια αλλά ούτε ειδικά σκεύη μέτρησης, θα σας δώσουμε ένα απλό τρόπο να υπολογίζετε τις ανάλογες μερίδες με βάση τη σωματική σας διάπλαση.
Ανακαλύπτοντας στα τρόφιμα την κρυμμένη ζάχαρη
03.03.2014

Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει όλο και περισσότερη ζάχαρη, χωρίς να το γνωρίζει.Σύμφωνα με πρόσφατη Αμερικάνικη έρευνα ο μέσος ενήλικας καταναλώνει καθημερινά περίπου 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, αυτό αντιστοιχεί σε 320 θερμίδες, οι οποίες στην πλειονότητα τους είναι άχρηστες και μετατρέπονται γρήγορα σε περιττά κιλά.

Τροφές ασπίδα για ιώσεις
03.03.2014
Πράγματι, υπάρχουν κάποιες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά οι οποίες μπορούν να ενταχθούν σε μια ισορροπημένη διατροφή και να βοηθήσουν στην πρόληψη των ιώσεων, όχι όμως ότι μπορούν να μας προστατεύσουν 100% από τους διάφορους μικροοργανισμούς.
Το Πάσχα πέρασε...Το καλοκαίρι έρχεται...Τα κιλά απομένουν...Τι κάνουμε τώρα???
03.03.2014
Πέρασε για ακόμη μια φορά το Πάσχα με τις παρέες, τα γέλια, τη διασκέδαση αλλά και τις παρανομίες του…Πλησιάζει όμως και το καλοκαίρι!!! Αρχίζετε να ανησυχείτε???, κοιτάζοντας τον εαυτό σας νοιώθετε απογοήτευση???Αυτή είναι η καθιερωμένη στιγμή, όπου σας κυριεύουν οι τύψεις!!! Και τώρα...τι κάνω... ;                  

Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά